(Română) Crearea si impachetarea infuziilor pentru bauturi din herbale fierbinți

Intr-o seară când luam cina intr-o cafenea nouă pentru mine (dar cred că apărută de mai mult timp) din centrul capitalei, am remarcat pe lânga meniul interesant si copturile casei “Cartea Ceaiurilor”. Făcând parte din trendul localurilor orientate spre consumatorul care tinde spre un mod sănătos de viață Cartea Ceaiurilor era prezentată în exclusivitate de un brand francez, care propune ceaiuri din amestecuri de ierburi. Folosesc cuvântul ceai din inerție, de fapt toate mixurile contin plante locale europene, fără Ceai propriu-zis. Majoritatea din componentele indicate cresc și la noi, în Moldova.

Carta Ceaiurilor Herbale
Карта Травяных Чаев

Mai corect, cred că ar fi să le numim băuturi herbale fierbinți… și m-am gândit: Oare la noi în Moldova, avem puține plante locale folositoare? Este nevoie economică să importăm amestecuri herbale chiar din Franța? Ale noastre autohtone ar putea sa fie chiar și mai aromate și mai folositoare!

Petale de trandafir, crenguțe de vișină, bucăți de fructe și pomușoare uscate, облепиха, cimbirșor, mentă, melasă, шиповник…

În închipuirea mea, pentru a lansa o astfel de afacere este nevoie de mai multe mijloace:

  • Acces la materia primă
  • Uscătoare pentru a materia primă, precum și condiții de păstrare
  • Mașină de mărunțire și mixare a amestecurilor uscate
  • Linie de ambalare a amestecului în pachete pentru infuzie. Pentru început se poate și de volum mai mare – pentru ceainic.

Nouă în Moldova, ne-ar sta bine mai multe afaceri de acest tip: cu minim investiții, materie primă locală, produs finit de volum minim, dar cu adaos comercial semnificativ.

В наш век скоростей …. Когда есть выбор, лично я всегда выбираю травяные чаи в кафе и ресторанах, полагаю, что так бы делало и большинство!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Лимит времени истёк. Пожалуйста, перезагрузите CAPTCHA.